Az inFAMOUS: Second Son olyan sikeres lett, hogy alaposan megdobta a PS4 eladásait, szóval nem csoda, ha már most tervezik a folytatást. Erről beszélt Nate Fox, a játék fejlesztésének irányítója, akit az OPM faggatott a dologról. „Ez egy jó átok” -- mondta arra célozva, hogy a Sucker Punch egy ideig valószínűleg nem fog tudni elszakadni az inFAMOUS-szériától.

Persze valószínűleg nem is akarnak, hiszen a játéksorozat egyszerű alapkoncepciója igen tág teret biztosít nekik. „Egy átlagos ember szuperképességeket kap, és azt használhatja jóra vagy rosszra. Ez nemtől, kortól függetlenül megtörténhet akárkivel, akármikor, akárhol. A téma nyitott, mint egy szuperhőssztori.” És ezt mi sem prezentálja jobban, mint az inFAMOUS-sorozat eddigi részei. Az első két felvonás még Cole története volt, de már ezekben is két város jelent meg: az inFAMOUS-ban Empire City, a folytatásban New Marais. A Second Son viszont már Delsinről szól, aki pár évvel később Seattle-t formálja át. A következő etap pedig előállhat egy teljesen új karakterrel. „Szeretnétek szuperhős-nindzsákat látni, nem?” – kérdezte viccesen Fox.

Az úriember elismerte, hogy elképzeléseikhez a legjobban az Assassin’s Creed-sorozat illik, de a BioShock és a BioShock Infinite játékokat is felhozta példának, amik szintén csak lazán kapcsolódnak egymáshoz, mégis ugyanannak az univerzumnak a részei. Szóval a jövőben erre lehet számítani az inFAMOUS: Second Son folytatásával kapcsolatban: új hősök, új helyszínek, és talán új korok. Nektek tetszik az ötlet?

Galéria
Kattints a galéria megtekintéséhez!