Kawata Masachikával készült egy interjú a Resident Evil 7-tel kapcsolatban, amiből megtudhattuk, hogy a 7-es szám nem a véletlen műve, a hetedik epizód a Resident Evil 6 történetét folytatja, sőt, még a Revelations 2-ben nyitva maradt szálakra is kitérnek.

Masachika azt is elárulta, hogy bár a demóban a fő hangsúlyt a bújócskázás kapta, a teljes játékban az akciónak is nagy szerepet szántak – ugyanakkor végig a menekülésé lesz a főszerep. A mentési rendszer a nehézségi szinthez lesz kapcsolva, könnyebb fokozaton checkpointok végzik az automatikus mentést, nehezebb fokozaton a manuális állásmentés kerül elő, ami valószínűleg úgy fog működni, mint a korábbi játékokban: valamilyen elhasználható tárggyal menthetünk bizonyos helyeken (pl.: írógép szalaggal írógépnél, csakhogy egy klasszikussal példázzak).

Most már az is biztos, hogy a játék nem lesz nyílt világú. Ugyan a cselekmény folyamán több helyszínt is szabadon bejárhatunk, a magunk mögött hagyott területekre nem térhetünk vissza. Kooperatív vagy versus többjátékos módokra se számítsunk, a Resident Evil 7 a régi epizódokhoz hasonlóan az egyjátékos mókára lesz kihegyezve – NPC formájában sem kapunk társat, mint a Resident Evil 5-ben és a 6-ban.

Szóba került a belső nézet is. Masachika erről annyit mondott, hogy ezt ehhez a történethez és játékmenethez választották, és egyáltalán nem biztos, hogy a későbbi részek is ezt követik majd. Szóval talán a Resident Evil 8 újra külső nézetes lesz.

Masachika interjúja mellett Twitteren jelent meg két videó, amik szintén a Resident Evil 7-et hivatottak beharangozni. Az egyikben a főhős egy titokzatos nő telefonhívását hallgatja meg. A rajongói elméletek szerint a nő nem más, mint Ada Wong. Más feltételezések szerint pedig Sheva Alomar a Resident Evil 5-ből. Ha a fentieket figyelembe vesszük, akkor valószínűbb Ada, hiszen ő fontos szerepet játszott a hatodik részben.

A második videó pedig azt az állítást támasztja alá, hogy akcióban ezúttal is részünk lesz, ugyanis egy takaros shotgun kerül elő a ládából.

A Resident Evil 7 január 24-én jelenik meg PC-re, PS4-re és Xbox One-ra, és egy éven át PlayStation VR-exkluzív lesz.