Az IGN egyik szerkesztője, Julie Uhrman által alapított és vezetett cég berkeiben a svájci tervező és vállalkozó Yves Béhar a Microsoft játékdivíziójának egykori alelnöke, az eredeti Xboxot boltokba segítő, Ed Fries, a mobiltechnológiákkal és a felhővel foglalkozó Peektől átigazolt Amol Sarva, a videostreamelésre szakosodott Color mobilalkalmazás egyik fejlesztője, Julie Uhrman, és a Kindle fejlesztését végző Muffi Ghadiali közreműködésével egy újfajta konzolon dolgozik. Az egyelőre csak koncepcióként létező Ouya névre keresztelt eszköz alapját az Android operációs rendszer képezi, s az ára mellett a felhasználási területe is figyelmet érdemel.

GURU Extra ***A hírek popupjaGURU Extra ***A hírek popupja

Ha a konzol sorozatgyártásra kerül, csupán 99 dollárt kérnek majd el érte, s a vásárlástól kezdve egy árva petákot sem kell fizetnünk, az Ouya ugyanis az olyan független fejlesztők számára készül, akik ingyenesen játszható programokat fejlesztenek, így a konzolra csak ilyen játékok fognak megjelenni. A függetlenséget pedig tovább fokozzák azzal, hogy minden vásárló kap egy fejlesztői készletet is, hogy a kedve szerint módosítson a rendszeren.

Természetesen még nagyon mesze vagyunk attól, hogy megjelenjen az Ouya, de tekintve, hogy milyen szakemberek dolgoznak a projekten, s milyen érdekes a célkitűzés, mindenképpen rajtuk tartjuk majd a szemünket.