A lenyűgözően kinéző Real Racing 3 február 28-án válik letölthetővé iPadre és iPhone-ra, később peding androidos változat is várható. Bár eddig azt hittük, hogy normál fizetős alkalmazásról van szó, a fejlesztők a hivatalos fórumon bejelentették, hogy a projekt indulása óta freemium üzletmodellben gondolkodnak. Ez azt jelenti, hogy a kész játékot ingyen szedhetjük le az alkalmazásboltból, és csak mikrotranzakció folyamán kell fizetnünk a játék alapból elérhetetlen funkcióiért.

Bár könnyen hihetnénk, hogy az ingyenes változat csak egy üres váz lesz, a fejlesztők szerint erről szó sincs: már a megjelenéskor elérhető lesz 46 autó három osztályba sorolva, valóságban is létező pályák, nyolcféle verseny és ezen belül 900-nál is több megmérettetés. Összegezve tehát ez lesz a valaha kiadott egyik legtartalmasabb játék mobilplatformokra, méghozzá ingyen és bérmentve.

Hogy ezen felül mit árul majd pénzért az EA, csak találgatni tudjuk. Valószínűleg tematikus autó- és pálya-DLC-k várhatók 1-5 dolláros áron -- kérdés persze, hogy ezekért ki fog fizetni. Akárhogy is, a játék nemsokára megjelenik, akinek iOS-t futtató készüléke van, már dörzsölheti a tenyerét.