A Team Fortress 2 ingyenesen játszható formátumra váltott át, de nem kell attól tartani, hogy a fejlesztők bármit is kivágtak volna, vagy cseles előfizetéses rendszert vezettek volna be. Robin Walker a Develop magazinnak adott interjújában leszögezte, hogy továbbra is minden lényeges szekcióját elérhetjük a játéknak, nincsenek semmilyen trükkök, sőt még reklámokkal sem találkozunk majd, pénzt azonban továbbra is szeretnének keresni. A Mann-conomy frissítéssel bevezetett mikrotranzakciós rendszer tehát előtérbe lép, amin keresztül naponta újabb és újabb fegyvereket és felszereléseket vásárolhatunk meg.

A játékostábor két frakcióból fog állni: a nem fizető tagokból, akik a tárgyak készítése, ajándékozása, illetve cserélgetése során korlátokba ütköznek, és a prémium játékosokból, akik ezen a téren mindent megkapnak. Az alap játékmenet természetesen érintetlen marad mindkét csapat számára, s bárki csatlakozhat a prémium táborhoz, csupán vásárolnia kell valamit a Mann Co. boltban, de akkor is jár ez a státuszt ha már megvan a játék, vagy az illető regisztrálta a dobozos kiadást.



Az Über Update keretében egyébként a katona kaszt tegnap kapott egy visszalökést csökkentő (The Mantreads) és egy sebességnövelő (The Disciplinary Action) csizmát, valamint egy gyorsabban lövő RPG-t (The Liberty Luncher), egy új sörétes puskát (The Reserve Shooter) és egy ásót. A Medic pedig egy hatékonyabban gyógyító medigunnal (The Quick-fix), az ellenség életerejét megmutató tárggyal (The Solemn Vow), és egy új syringe gunnal (The Overdose) gazdagodott. Továbbá megjelent a Meet the Medic videó is.