• Ingyenes lett az Unreal Engine 4
  • Bárki használhatja, nem kell előfizetés
  • Az Epic negyedévente 5%-os részesdést kér minden termék után, ha annak bruttó bevétele meghaladja a 3000 dollárt

Az Epic igyekszik a lehető legnépszerűbbé tenni az Unreal Engine 4 grafikusmotorjukat, ami azzal kezdődött, hogy jóformán bagóért, havi 19 dollárért kezdték kínálni a fejlesztői készletet, most pedig úgy döntöttek, hogy ez a korlát is sok. Legyen az Unreal Engine 4 ingyenes!

Mától mindenki, aki játék fejlesztéssel szeretne foglalkozni, az ingyen töltheti le a motor legújabb változatát, illetve minden jövőben érkező frissítést is ingyen megkap. A csomagban a motor, a forráskód, töménytelen mennyiségű dokumentáció, oktató videók és a kezdést segítő sablonok lapulnak, valamint teljes hozzáférés a közösséghez és a piactérhez. Magyarul mindent megkapunk, amit csak szeretnénk.

Természetesen az Epicnek is kell valahogy pénzt szerezni, ami ingyen osztogatott motorral nem fog menni, így aki valamilyen terméket készít az Unreal Engine 4-gyel, legyen az kicsi vagy nagy, az negyedévente, 3000 dolláros bruttó bevétel felett, 5 százalékos juttatást köteles átadni, vagyis minél sikeresebb a program, annál több pénzt kap az Epic.

Az Epic jelezte, hogy az előfizetéses rendszer bemutatása óta hatalmasat nőtt a közösség, és egyre többen adnak testet kreatív ötleteiknek, ez a növekedést pedig várhatóan még nagyobb méreteket fog ölteni, most hogy semmit sem kell fizetni a motorért. Hogy megjöjjön a kedv, íme egy videó, ami az Unreal Engine erősségeit mutatja be néhány készülő és már megjelent játék segítségével.