Ezt az elborult elméjű alkotást egy 2014-es programozói verseny keretében hozta létre Andy Sum, akinek bizony nem kellett boltba mennie a hülyeségért, elég volt csupán megnéznie, mi is folyik mostanság a népszerű FPS játékok színtérén.

Önmagukból kikelt, mikrofonba ordibáló vérpistikék, akik könyékig a Doritos chipses zacskóban osztják a fejlövésekét, majd minden egyes yoloswag csatakiáltás után Mountain Dew üdítővel ápolják arany hangszálaikat. Ismerős a kép ugye? Na, akkor képzeljük most el ezt az egészet egy LSD-parádé szerű FPS-be ömlesztve, aminek a szórakoztatás mellett az a célja, hogy görbe tükröt állítson a mai játékos kultúra elé.

A játékba érkezve a témához illő dubstep háttérzene fogad bennünket, ahol szinte azonnal nekivághatunk a gyilkosának. Kezdésnek egy pisztollyal indítunk, majd az első ellenfelek kivégzése után már olyan mordályokra tehetünk szert, mint az AK-47, az M4A1 és a távcsöves AK. Az érdekességek az első halálos lövésünk kiosztásokor kezdődnek, mert ekkor egy azonnal felcsendülő csatakiáltás mellett #YOLOSWAG feliratok és különböző mémek ugranak fel a képernyőn, kitakarva előlünk a többi ellenfelet. Az pedig akkor nehezíti meg különösen a dolgunkat, amikor egy folyosó végén bevillanó Ackbar admirális kép után kis millió ellenfelet kell leölnünk, úgyhogy közben alig látunk valamit a felugró képes referenciáktól. Egy ilyen erős kábítószerek hatása alatt lévő játékosnak pedig mi sem lenne jobb táplálék, mint egy üveg Mountain Dew és egy zacskó Doritos, amik egyébként páncél- és életerőtöltőként funkcionálnak a flashbackekkel tarkított utunk során.

Bár 420BLAZEIT csak egy körülbelül 30 perces, egyjátékos kampányból áll, az ikonikus főellenségig megtett utunk minden igényt kielégítő szórakozást nyújt. Ezért bátran merem ajánlani minden internet lovagnak, aki szeretne csatlakozni az igazi MLG Prokhoz. Az anyaghoz az alábbi linkre kattintva juthattok hozzá. De vigyázzatok vele, mert nagyon durva! 

Galéria
Kattints a galéria megtekintéséhez!