A múlt héten, az Ingyenesen játszható című új rovatunk első részében, egy könnyednek nevezhető kalandjátékot mutattunk be nektek, ami gyönyörű pixelgrafikás tálalásban egy futurisztikus világot mutatott be, ahol egy macskalényt irányítva üldöztük célpontunkat. Ezen a héten teljesen mással jelentkezem.

Na jó, a pixelgrafika és az oldalnézetes kameraállás maradt, de távolabb nem is kerülhettünk volna a Badass Inc.-től, a Roguelight ugyanis -- ahogy az már a nevéből is kitalálható -- egy roguelike, mégpedig a nehezebbek közül. Az hagyján, hogy limitált életerőnk van, a halál pedig az újrakezdést jelenti, itt még a sötétséggel is számolnunk kell, az árnyak között botorkálva, lehetőleg minél tovább életben maradni a szörnyek és a csapdák procedurális rengetegében.

A Roguelight ezen kívül platformelemeket is kevert a játékmenetbe, így nem csak a célzásunkon múlik a túlélésünk, hanem azon is, milyen ügyesen tudunk egyik kockáról a másikra ugrani -- szerencsére, minél jobban teljesítünk, annál több aranyra tehetünk szerint, így amikor eljő a kaszás, mert bizony el fog jönni, nyugodtabbak lehetünk az újrakezdésénél, a pénzt ugyanis fejlesztésekre költhetjük el.

A Roguelight azoknak szól, akik szeretik a kihívást, Daniel Linssen pedig gondoskodott arról, hogy ne legyen egyetlen könnyű pillanatunk sem, bár, helyenként talán túlzásba vitte a nehézséget, de a roguelike zsáner rajongóinak biztosan tetszeni fog. A Roguelight a tervező oldaláról tölthető le, és opcionálisan pénzt is adhatsz neki, ha elég jónak találtad a munkáját. De elég most már a szóból, irány a katakombák!

KATTINTS IDE, HA JÁTSZANI SZERETNÉL!

roguelight.png