Az Intel a második üzleti negyedévben sem hagyott fel a stratégiai és szerkezeti átalakításokkal, ami vezetőcseréket, elbocsájtásokat, strukturális módosítások és nagyobb befektetéseket jelent. Mindezzel saját profitjukat kurtították meg – igaz, ezt az áldozatot be kellett vállalniuk, ha a jövőben eredményesek akarnak lenni. Persze még így sem állnak rosszul, hiszen az előzetes elvárásokkal szemben 13,2 milliárdról 13,5 milliárd dollárra nőtt a bevétel, ami 3%-os javulást jelent.

Viszont a nagy összkép már nem ilyen kecsegtető, ugyanis az üzemi eredmény és a nettó profit 1,3-1,3 milliárd, míg legutóbb az előbbi 2,9 milliárd volt, utóbbi pedig 2,7 milliárd dollárt tett ki – látható tehát, hogy az átalakítások biza alaposan rányomják a bélyegüket a bevételre.

A Client Computing Group, azaz az asztali PC-k, a notebookok, a tabletek és az okostelefonok chipjeit magába foglaló részleg bevétele 3%-os visszaesést mutat, mindössze 7,3 milliárd lett, viszont a profit 1,9 milliárdra nőtt az előző évhez képest. Az adatközponti részleg bevétele ellenben 5%-kal emelkedett, itt viszont a profit volt alacsonyabb, ami 1,8 milliárd dollárt tesz ki.

A Non-Volatile Memory Solutions Group és az IoT-s részleg szénája sem áll jól. Előbbi bevétele 20%-kal csökkent, csupán 554 millió dollárt hozott, míg utóbbi 572 milliója csak 2%-os javulást jelent az előző évhez képest.

Az Intel úgy véli, ez az év átmeneti időszakot fog jelenteni, és hasonló eredményeket várnak a következő időszakban is. Egész pontosan 14,9 milliárd dolláros bevételre számítanak, ami mind a második negyedévhez, mind a tavalyi hasonló időszakhoz képest javulást jelentene.

intel-logo.png