Emlékeztek még arra a szürreális perre, amit a Bethesda a Mojang ellen indított a Scrolls cím felhasználása miatt? Nos, úgy tűnik, hogy a kiadót a markában tartó ZeniMax újabb balekot talált magának az iOS-re megjelent Dragon Shout című alkalmazás fejlesztője személyében. A Blalock néven futó úriember applikációja ingyenes, és tulajdonképpen nem más, mint egy térkép a Skyrimhez, hogy könnyebben eligazodhassanak a játékosok. Alant láthattok egy videót a működéséről, csak hogy tudjátok, miről is van szó.



Nos, a ZeniMax ügyvédei szerint az alkalmazás jogsértő, így hajlandók jogi lépéseket tenni Blalock ellen -- érdekesség ugyanakkor, hogy a Dragon Shout App még mindig letölthető az AppStore-ból, lévén az Apple szerint a pereskedő vállalat nem tisztázta számukra, hogy pontosan mi jogsértő a szoftverben.

Blalock megpróbált kapcsolatba lépni a ZeniMax-szel, hogy megtudja, mit csinált rosszul, de a cég nem reagált a megkeresésére és nem is üzent neki vissza.

"Mindent megtettem, hogy az alkalmazás ne legyen jogsértő. Rákerestem a Dragon Shout cím felhasználási feltételeire, de akkor még nem volt semmi ilyesmi. A térképet kézzel rajzoltam, szándékosan nem használtam semmit, ami jogilag a Bethesdához vagy a ZeniMaxhez tartozik. Szóval nem értem, mégis mi ebben a jogsértő." -- magyarázta Blalock.