Itakagi-ügy: a Tecmo visszavágAz előzmények tekintetében kéretik elolvasni a tegnapi hírt – a lényeg ugye, hogy a Ninja Gaidenről és a Dead or Alive-ról elhíresült, kiváló japán játéktervező, Itakagi Tomonobu kiborította a bilit, beperelte cégét elmaradt célprémium és személyes megtámadás okán, és ezzel egy időben ott is hagyta a Tecmót. A másik fél akkor még nem kapott lehetőséget a válaszra, most azonban ez is befutott, és cseppet sem meglepő.

A kiadó által kibocsátott nyilatkozatban az áll, hogy a cégnél prémiumrendszer működik, és Itakagi ennek alapján minden évben megkapja a maga bónuszpénzét. Azt a célprémiumot, amiről a tervező a keresetében beszélt, még a korábbi menedzsment ígérte meg neki, és ettől a rendszertől teljesen független, így azt az új vezetésnek nem áll módjában kifizetni.

A perirat másik feléről, azaz Yasuda Yoshimi szavaival és vádjaival kapcsolatban a Tecmo leszögezi, hogy erős torzításokat tartalmaz. A vállalat szerint ez eleve privát természetű dolog, nem kellett volna a nyilvánosság elé tárni, hiszen nincs benne olyan elem, mely ezt indokolná. Ráadásul az sem tetszik nekik, hogy Itakagi úgy nyilatkozott a Team Ninja által fejlesztett játékokról, mintha azokat kizárólagosan saját maga készítette volna.

A nyilatkozatban a japán firma sajnálatát fejezi ki az üggyel kapcsolatban, és elnézést kér a vásárlóktól, a részvényesektől, és az üzleti partnerektől az okozott kellemetlenségekért, valamint azt is hozzáteszi, hogy a történtek ellenére a Team Ninja tovább dolgozik, mégpedig új címeken.

Nos, mint mondtam, koránt sincs lefutva a meccs, lesz még itt mindenféle waza oda-vissza. Legalább a nyári uborkaszezonban lesz miről írnunk...