Itt az első kép a PlayStation 4 új perifériájáról

Több egymástól független forrás is megerősítette, hogy a képen látható periféria valóban a következő PlayStation kontrollerének egy korai prototípusa. A korábbi pletykáknak megfelelően a DualShock utódja egy kisméretű érintőfelületet tartalmaz, ami hasonlóan viselkedik majd, mint a PlayStation Vita hátoldalán található tapogatható rész, konkrétan a játékmenetet dobhatja fel pár aprósággal, bár tény, hogy nem tűnik kényelmesnek az elhelyezkedése.

A különleges felületnél érdekesebb az egység tetején található kék lámpa, ami még nem tudjuk, milyen célt szolgál – lehet, hogy ez csak a kísérleti darab része, s a végleges változat már letisztultabb lesz, mint ez a meglehetősen tömzsi, nem túl vonzó darab, ami egy utángyártott perifériára hasonlít, mintsem egy hivatalos egységre.

A gamepadon nem lehet látni egyértelműen azt a gombot, amivel az informátorok szerint könnyedén meg tudunk osztani egy felvételt, látunk viszont egy jack dugónak fenntartott helyet a periféria alján, ám erről sem tudjuk, hogy pontosan mi, ameddig nem láttuk élesben az eszközt. És ami mögötte van? Nos, az minden valószínűség szerint a konzol fejlesztői készlete.