A hétvégén zajlott a CitizenCon, a Star Citizen számára dedikált rendezvény, így több friss hírt is kaptunk a programmal kapcsolatban. A legnagyobbról, miszerint egy egész sztárparádét sikerült felvonultatni a szólista módban, már beszámoltunk, de így is van még miről beszélni. Az első legyen az, hogy a show keretében betekintést kaptunk a játék legfrissebb változatába, az Alpha 2.0-ba, ami igyekszik összefésülni az eddig elkészült elemeket, hogy egy nagy, összefüggő játékot élvezhessünk. A csapat óriási játékteret és 38 missziót ígér, amikben a röpködés mellett a zérógravitációs expedíciók illetve az FPS és a közösségi modul is szerepet kap.

A másik nagyobb anyag a singleplayer módhoz, vagyis a Squadron 42-höz kapcsolódik. A Cloud Imperium Games bemutatta a kampány egyik korai szakaszát, azt a körtúrát, aminek során megismerhetjük a The Stanton névre keresztelt, óriási méretekkel büszkélkedő bázist.

Végezetül, van még itt egy harmadik videó is, ami azt hivatott bemutatni, hogy az elmúlt szűkös három évben mekkora utat tett meg a játék a bejelentéstől napjainkig.