Jessica Nigri egy felettébb csinos lány, aki nemcsak külsejével, de játékok iránti őszinte rajongásával is feltűnést kelt a férfiak között. A cosplay nagy rajongója révén minden fontosabb versenyen és rendezvényen ott van, hogy minőségéről híres jelmezeiben kedvenc karaktereit keltse életre.

Jessica azonban nemcsak szép, de okos is, és szívesen nyilatkozik a sajtónak mindenféle témákban. Most például a Lazygamer.net-nek adott interjút a szexizmusról. A nemek alapján történő megkülönböztetés a játékipar és a gamer kultúra egyik kevésbé emlegetett rákfenéje, ami viszont kétségkívül jelen van, a cosplay pedig még ennél is egyenetlenebb talaj, elég csak vetni egy pillantást Jessica híres Juliet Starling jelmezére.

Jessica Nigri és a cosplay szexizmusa

Nigri tapasztalatai szerint az emberek meglepően tisztelettudók, ha személyesen találkoznak vele, de az internet "már egy másik történet", amit nem szabad teljesen komolyan venni. Úgy gondolja, hogy a nőket lenéző emberek többsége a saját életéből merített keserű tapasztalatokat, amikből általánosítva másokon vezeti le a feszültséget. Ez azonban Nigri szerint nem a női játékosok vagy cosplayerek hibája, ők csak céltáblái az online fórumokat és közösségi oldalakat benépesítő, mufurc férfiaknak.

Arra a kérdésre, hogy esett-e már túlzásba szexuális töltésű jelmezzel, igennel válaszolt: a PAX-on bemutatott, rózsaszín latexből készült Starling jelmez miatt sokan kritizálták, és azt ma már ő is rossz választásnak tartja. Jessica állítása szerint ugyanis a PAX és a hasonló rendezvények nem az erotikáról szólnak, a látogatók sem elsősorban szexis csajokat várnak, hanem minőségi jelmezeket, átélős cosplayereket és hiteles alakításokat. Az új cosplayereknek pedig azt üzeni, hogy ne a híressé válás miatt kezdjenek bele a jelmezkészítésbe, mert akkor sosem jutnak előbbre, hanem azért csinálják, mert tényleg szeretik az adott karaktereket.

A videó alant tekinthető meg, bár a hangminőség hagy némi kívánnivalót maga után.