John Madden visszavonult, az EA megőrzi a nevétA 73 éves sportbemondó azonnali hatállyal vonult vissza, tehát már egy utolsó NFL-szezonról sem akart már tudósítani. Bár Maddent a sportvilágban leginkább közvetítéseiről ismerik, ugyanakkor egy igazi veteránról van szó, aki az egykori Oakland Raiders focicsapat edzője volt, korábban pedig ő maga is szerepelt játékosként.

Ugyanakkor Madden neve nem csak a valós, hanem a számítógépes játékok világában is ősréginek számít. A legelső John Madden-játékok még 1989-ben készültek az akkoriban népszerű Apple II és Commodore 64 játékgépekre. Az Electronic Arts kiadásában készült sorozat később majdnem minden egyes géptípusra megjelent, és több mint száz játék készült belőle!

Madden visszavonulása állítólag nem érinti a mostani Electronic Arts játékokat sem — legalábbis, ami a névhasználatot illeti. Az EA Sports divízió elnöke, Peter Moore kijelentette: nagyon büszkék arra, hogy 21 évvel az első Madden-játék megjelenése után is megtarthatják a veterán amerikai foci edző és kommentátor sztár nevét, akivel személyesen is nagyon jó viszonyt tartanak fent. Mivel a szerződés is határozatlan időre szól, és Maddennek sincs ellenében ezen változtatni, ezért a jövőben is megmarad neve minden egyes EA-s fociszimulációs játék előtt.