Mi magyarok igencsak kiváltságos helyzetbe kerültünk azzal, hogy egyik-másik mozi már a hivatalos csütörtöki premiert megelőzően szerdán kezdte adni a Zsivány Egyes: Egy Star Wars történetet, miközben az Egyesült Államokban csak december 17-én, azaz pénteken volt a premier. Az időeltolódást is belevéve így sokan majdnem három nappal korábban láthatták a filmet hazánkban (akik a sajtóvetítésen voltak, majdnem négy nappal).

Reméljük, hogy ez nem üt vissza, mert sajnos már csütörtökön kint volt a torrent oldalakon egy orosz kamerás képpel megáldott magyar szinkronos kalózváltozat. Talán még emlékeztek, hogy anno ugyanez történt a Vasember 3-mal, és akkor a Disney szankcióval sújtotta az országot: 2-3 héttel később mutathatták be nálunk a filmjeiket. A szankciót Az ébredő Erő premierjekor oldották fel, ami igen jól teljesített nálunk (6,5 millió dollárt hoztunk). Szóval ne játsszuk el a Disney bizalmát újra, akit érdekel a film, az legalább egyszer fizessen rá be a moziban. Megéri, mert nagyon jó film lett.

Na de, ennyit erről, most jöjjenek a számok. Bár még nincs hivatalos bejelentés azzal kapcsolatban, hogyan nyitott a Zsivány Egyes: Egy Star Wars történet (arra mindenképpen várni kell hétfőig), az első becslések megérkeztek. A Deadline 72 millióra saccolja a pénteki nyitást Amerikában – több más forrás is 68-72 millió közé lőtte be a nyitányt –, és úgy véli, a hétvége alatt eléri a 156 milliót.

Jelenleg a legjobb decemberi nyitóhétvégével Az ébredő Erő bír, ez 247 milliót hozott. A második helyen a Hobbit – Váratlan utazás áll 84 millióval. Ha a becslések pontosak, akkor az a helyzet, hogy a Zsivány Egyes már pénteken kitermelte a Hobbit javát, a hétvége során pedig le is löki a dobogó második fokáról. A Disney jelenleg 135 és 145 millió dollár közé várja az első amerikai hétvégét, mindezt úgy, hogy előre tudták: a Zsivány Egyes nem fog annyi pénzt hozni, mint Az ébredő Erő.

star-wars-rogue-one-team.jpg