• Divinity: Original Sin - Enhanted Edition bejelentés.
  • PC, PlayStation 4 és Xbox One platformok.
  • Javított látvány és hangok, DirectX 11-re és 64 bitre.
  • Osztott képernyős, helyi koop és kontrollertámogatás.
  • Teljes szinkron, új küldetések, karakterek.
  • Újraírt sztori, új befejezés.
  • A PC-s Divinity: Original Sin tulajdonosainak ingyenes lesz a játék!

A tavalyi év kétségtelenül egyik legjobb „régi sulis” szerepjátéka a Larian Studios Divinity-sagájának legújabb, legmonumentálisabb és vitathatatlanul legérettebb fejezete, a Divinity: Original Sin volt, melyet úgy a szakma, mint a játékosok is imádtak (Lor 90%-ra értékelte, lásd: Divinity: Original Sin teszt). Igaz, a játék nem volt hiba nélküli, de ehhez hozzá kell tenni, hogy a srácok közösségi kalapozásból hozták össze alkotásukat, és ez bizony kompromisszumokkal járt. Nos, hála a kedvező fogadtatásnak, a szép eladásoknak és a Focus Home Interactive kiadó segítségének, a Larian a mai napon örömmel jelentette be, hogy érkezik a javított és bővített verzió, Divinity: Original Sin - Enhanced Edition címmel.

És hogy mi mindent tartalmaz ez a projekt? Nos, először is minden karakter teljes szinkront kap, mégpedig élvonalbeli hangszínészek közreműködésével, ami már önmagában remek hír. Aztán átírásra kerül a sztori, ráadásul kapunk mellé egy vadonatúj befejezést is. Lesznek persze új küldetések, szereplők és egyéb tartalmak, sőt új játékmódok és karakter buildek. Mindezt jelentősen javított látványvilág teszi teljessé, valamint feltuningolt hangeffektek. És ezzel még nincs vége az újdonságoknak, de erről majd később, valamit kell tartalékolni az E3-ra is. 

Ám jó hírekből azért még jutott pár mára is. A Divinity: Original Sin - Enhanced Edition ugyanis konzolokra is kapható lesz, nevesen PlayStation 4 és Xbox One platformra készül el, ami ugye egyben azt is jelenti, hogy teljes kontrollertámogatást kap – és ebből a PC-s verzió sem marad ki (de lesz Mac, Linux és SteamOS verzió is)! Sőt: szintén a konzolos port hozadéka, hogy helyi, osztott képernyős kooperatív módban is játszhatjuk majd a játékot.

És ezt még mindig lehet fokozni, úgy is mondhatom, hogy feltehetjük az egész tetejére a boronát (hogy Swen Vincke, a stúdió alapítójának az alábbi videóban képszerűvé is tett, talán véletlen, talán szándékos botlását schmitteljem a magam módján -- a drága ember a cherry és a sherry szavakat keverte a „cherry on the pie” mondásban). Miután ugyanis radikális változásokat eszközöltek a belga srácok az alapjátékon, nem tudják az új verziót frissítésként ráereszteni, ezért az Enchanted Edition önálló, külön megvásárolható termék lesz (ami azt is jelenti, hogy a mentéseket sem lehet átvinni). DE! Megköszönve a játékosok eddigi támogatását, mindazok számára, akiknek birtokában van az Original Sin, a Larian („Witcher-módra”) ingyen odaajándékozza az Enhanced Editiont! Bizony, amint a játék piacra kerül, a Steam könyvtáradban megjelenik egy új tétel, hogy azonnal belevethesd magad a friss kalandokba. Fontos tudni, hogy az EE DirectX 11-es lesz, így kizárólag ezt támogató grafikus kártyákon fut majd, és 64 bites Windows kell hozzá. Természetesen azok számára, akiknek a rendszere erre nem alkalmas, a régi verzió továbbra is elérhető lesz, ami, hangsúlyozom, még így is nagyszerű élmény és remek játék.

A PC-re, PlayStation 4-re és Xbox One-ra érkező Divinity: Original Sin - Enhanced Edition megjelenési dátuma még nem ismert, a Larian Studios csak akkor engedi ki a kezéből, ha mindenben megfelel az elvárásaiknak. Bővebben a játékról a június 16-án kezdődő E3-on, addig íme a fent emlegetett videó a bejelentésről.