Az első Fable-nek nagyon sok játékos köszönhet kellemes emlékeket, még ha Molyneux szokásához híven nem is váltotta be minden olyan ígéretét, amit a játék megjelenése előtt tett. Ez volt a Lionhead egyik legismertebb játéka (természetesen a Black & White mellett), mely megszeretette a konzolos közönséggel a szerepjátékok világát -- nagy kár azonban, hogy az utóbbi években megjelent folytatások már romló tendenciát mutattak, a legutóbbi alkotásra, a The Journey-re pedig már rá sem lehet ismerni.

Azzal, hogy nincs minden rendben, a Lionhead is egészen biztosan tisztában van, de Peter Molyneux távozását követően egészen más körülmények mellett kell dolgozniuk, s megpróbálniuk helyreállítani a sorozat megkopott renoméját. A pletyka szerint a csapat az E3-on fogja bemutatni az új játékot (a hivatalos oldalon már megnyitották a kapcsolódó beszélgetést), amitől lényegi változást vár minden rajongó, de még ha ez végül nem is lesz igaz, akkor sem maradunk Fable nélkül, a csapat ugyanis felújítja az eredeti játékot.

A Lionhead ma nyilvánosságra hozott egy kedvcsináló videót, melyben az első Fable felfrissített változatát harangozzák be. Részleteket persze még nem kaptunk ezzel kapcsolatban, az alábbi videóból azonban kiderült, hogy a remake nem Xbox One-ra fog megjelenni, hanem még Xbox 360-ra, valószínűleg letölthető formában.

Friss: a játék az ünnepi szezonban jelenik meg, s jószerivel teljes felújításon esik át a közel tíz éves eredeti verzió. A Lionhead programozói jobb textúrákat, részletesebb karaktermodelleket és szebb animációkat építettek be, valamint a felbontást feltornázták 1080p-re, hogy teljes pompájában élvezhessük a munkájukat, s mindeközben úgy táruljon elénk a játékvilág, mint még soha.

A The Lost Chaper tartalmait magába foglaló ünnepi kiadásban ezen felül „gyakorlatilag eltüntették” a töltőképernyőket, a játék új kezelőfelületet és mentésrendszert kapott, illetve már vannak achievementek és SmartGlass támogatás is. 

Galéria
Kattints a galéria megtekintéséhez!

Fable: The Lost Chapter -- Megjelenés: 2005. szeptember 23. (PC) -- Gépigény: CPU: 1 magos / 1400 MHz, 256 MB, VGA: SM 1.4, DX 8.1 / 64 MB SM 2.0, HDD: 3 GB