A Fable 3-ban ugyanis szinte minden megváltozott, illetve új alakot vett fel az előző részekhez képest. Először is a játékosok nem egy hőst alakítanak, hanem egy forradalmárt, tetszik tudni az előző játék szereplőinek a gyermekeként az a feladat vár ránk, hogy különböző szövetségeket formálva és ígéreteket téve megdöntsük Albion zsarnok királyának az uralmát és átvegyük a hatalmat, hogy aztán a saját belátásaink szerint uralkodjunk. Lehetünk zsarnokok, könyörületesek, haladó szellemiségűek, vagy éppen konzervatívok, a döntéseink drasztikusan befolyásolják majd mind Albion kinézetét, mind a karakterek hozzáállását az uralkodásunkhoz. Tőlünk függ, hogy a birodalmunk az iparra vagy a földművelésre koncentrál-e, azonban ne felejtsük el betartani a forradalom alatt tett ígéreteinket, mert különben nagy baj lehet, illetve azt is figyelembe kell vennünk, hogy számos esetben nekünk kell eljátszani a bíró szerepét.

Mint király, kegyelmet adhatunk egy bűnözőknek vagy tömlöcbe zárhatjuk, de azt is megtehetjük, hogy nyomozunk egy kicsit az ügyben, tehát nem egy lusta uralkodó vagyunk, pont ellenkezőleg, egy bátor lovag, aki nem rest kockáztatni az életét egy bajbajutottért, például ha egy kisgyerek egy égő házban rekedt, bemehetünk érte és kimenthetjük, az új Touch rendszernek hála pedig egy igazán drámai helyzet is kialakulhat, amint a kezünkbe kapjuk a csemetét.

A Touch rendszer egyébként két részből áll; a Dynamic Touchcsal megragadjuk az illetőt, hogy magunkkal rángassuk, például megnézni a naplementét, az egyszerű Touchcsal pedig emberi kapcsolatokat alakíthatunk ki. Ez utóbbi nagyjában ugyanaz, mint a Fable 2-ből ismert rendszer, csak itt nem lehet szellenteni — elvégre egy király vagyunk —, helyette udvarias kézfogással köszönthetjük az udvarunk vendégét, majd ha elég jól ismerjük, jöhet egy baráti ölelés és így tovább...

A Fable 3 valamikor 2010 vége felé fog megjelenni, kizárólag Xbox 360-ra.





Más. Molyneux a konferencián azt is bejelentette, hogy letölthető formában is ki fogják adni a Fable 2-t, de úgy, hogy öt részre darabolják azt. Az első epizód szeptember 29-én fog megjelenni ingyenes formában, ám a többi részért természetesen fizetni kell. A Fable Episodic Xbox 360-exkluzív!