• 16 angol iskolában bekeményítenek
  • Ha kiderül, hogy a gyerek nem neki való játékkal tölti idejét, a szülőkre kihívják a rendőrséget és a gyermekvédelmiseket
  • A tantestület azt sem szeretné, ha gyerekek valamelyik közösségi hálózaton lennének

Az angliai Cheshire megyében a Nantwich Education Partnership ernyője alá tartozó 16 iskolában (egy középiskola és 15 általános iskola) azt tervezik, hogy a tantestület kihívja a rendőrséget és a gyermekvédelmiseket azokra a szülőkre, akik hagyják, hogy a fiatalkorú csemetéjük nem nekik való programokkal szórakozzanak. Az ötlet azután született, hogy több tanuló is bevallotta, hogy felnőtteknek szánt játékkal múlatta az időt, vagy nézte, ahogy valaki játszik.

A Nantwich Education Partnership levélben értesítette a szülőket a tervükről, amiben a Call Of Duty, a Grand Theft Auto és a Dogs Of War (ez?) konkrét példaként szerepeltek, mint negatív, „szexualizált viselkedést” kiváltó címek.

A levelet Mary Hennessy Jones, a Pear Tree School igazgatója írta, és ebben arra is felhívta a figyelmet, hogy a fiatal gyerekeknek ne legyen profilja valamelyik közösségi hálózaton (Facebook, WhatsApp, stb.), hiszen ezeken szexuális tartalmaknak és agressziónak lehetnek kitéve, de ezért még nem hívják ki a rendőrséget.