A Kane & Lynch is egy olyan program, amiből szeretnének filmet, csak valahogy az istenért nem jön össze. Már 2007, az első játék megjelenése óta birtokolja a Lionsgate a jogokat, sőt, már producert és rendezőt is szereztek Adrian Askarieh (Hitman - A bérgyilkos) és Simon Crane (összesen egy soha be nem rendelt sorozat pilot epizódját rendezte, biztos jó választás volt) személyében. Sőt, már azt is tudni vélték a hírszerzők, hogy Kane-t Bruce Willis, Lynchet pedig Jamie Foxx fogja alakítani.

Ezek voltak az utolsó hírek 2009-ben, négy évig aztán csönd a projekt körül. Most azonban van valami mozgás, a Hollywood Reporter értesülései szerint feltámadni látszik a mozi. Rendezőnek ugyanis megszerezték F. Gary Gray-t (Nincs alku), míg a főszerepet Gerard Butler (300) és Vin Diesel (Riddick) számára ajánlották fel. Buttler alakítaná Kane-t, míg Diesel az elmebeteg Lynch karakterét ölthetné magára. A forgatókönyvet Skip Woods (Die Hard - Drágább, mint az életed) és Kyle Ward (Machete gyilkol) jegyzi.

Nos, ez így azért érdekesen fest. F. Gary Gray jó rendező, a Nincs alku vagy éppen Az olasz meló remek filmek. Viszont a forgatókönyvírók hagynak maguk után kívánnivalót, és Vin Diesel munkásságát ismerve nehéz elképzelni egy őrült szerepében. Persze, ahogy a vak bölcs oly jól megmondta: majd meglátjuk.

Képzeljétek a helyükbe Vin Dieselt és Gerard Butlert.