• Folytatódik a nemzetközi szinten sikeres Need for Speed film
  • A gyártásba a kínai China Movie Channel is beszáll
  • Az EA megpróbálja visszaszerezni a megfilmesítés jogát a DreamWorkstől
  • A második rész Kínában játszódna

A tavaly bemutatott Need for Speed című film az Egyesült Államokban megbukott, hiszen 66 milliós költségvetéséből 43,5 milliót hozott vissza. De Hollywood üzleti szemlélete – és filmgyártási szokásai – az utóbbi években már eléggé átalakultak ahhoz, hogy a külföldi bevételek is számítsanak, pláne, ha az a sokszorosa a film büdzséjének. Márpedig a Need for Speed külföldön majdnem 160 milliót hozott össze.

Nem csoda hát, hogy az EA nekilátott a folytatásnak. Az egyetlen apró akadály, hogy a megfilmesítés jogai momentán a DreamWorksnél vannak, így azokat vissza kéne szerezni, vagy legalábbis valamilyen alkut kell kötni a stúdióval. Az EA éppen ezért is társult a Transformers: A kihalás kora című filmben is társgyártóként részt vevő China Movie Channellel, valamint két kisebb filmgyártóval, a Jiaflix Enterprisesszel és a szintén kínai 1905 Picturesszel. Viszont a tárgyalások a DreamWorksszel még nem kezdődtek meg.

Yin Cao, a China Movie Channel elnöke szerint a Need for Speed 2 Kínában kerül majd leforgatásra, és több kínai színészt és az ország filmjeire jellemző elemet is szeretnének felvonultatni benne. A magyar címre máris lenne egy ötletünk: Need for Speed: Sanghaji hajsza.

need-for-speed-movie-poster.jpg