Az Obsidian főembere, Feargus Urquhart elárulta egy interjúban, hogy a The White March – Part 2 kiegészítő után, a stúdió nekikezdett a Pillars of Eternity 2 munkálatainak.

„Bár a Pillars of Eternity 2-t még nem jelentettük be, butaság lenne nem elismerni a létezését. Ha valaki megkérdi tőlem, dolgozunk-e rajta, akkor általában azzal szoktam felelni, hogy vajon ő nem dolgozna rajta a helyünkben. Ilyenkor az a válasz szokott érkezni, hogy akkor már biztosan dolgozunk rajta, én pedig erre azt szoktam reagálni, hogy: Hát, igen.” - Mondta Urquhart.

A cég vezérigazgatója végül azt is hozzátette, hogy a Pillars of Eternity 2 esetében az Obsidian talán visszatérhet közösségi finanszírozáshoz. Bár ez furcsa lépésnek tűnhet a boltokban is sikeres első rész után, érdemes tudnunk, hogy a vállalat jelenleg több mindenen dolgozik egyszerre, mivel Urquhart az éven érkező Tyranny mellett, egy harmadik projektet is megemlített az interjúban. Viszont e harmadik alkotásnak a kiléte egyelőre ismeretlen marad, mert a stúdió feje nem mondhatott róla semmi konkrétat.