Igen, itt most tulajdonképpen az a hír, hogy nincs hír. A Remedy Entertainment kommunikációs főnöke, Thomas Puha árulta el, hogy nagyon korai szakaszban, egész pontosan koncepció szintjén létezik már két új projektjük is, s mindkettő teljesen új játék lesz, ha egyszer elkészül. Egyik sem az Alan Wake 2.

„Úgy érezzük, hogy fontos már most tiszta vizet önteni a pohárba: a két projekt közül egyik sem egy Alan Wake-játék, ezt nektek, rajongóknak tudnotok kell. Valami máson dolgozunk, ugyanakkor keressük annak lehetőségét, hogy más médiumban meséljünk el Alan Wake-történeteket.”

Puha ezután kifejtette, hogy ne számítsunk a Remedy-re se az E3 2016-on, se a Gamescomon, mert nem lesznek kint, nem mutatnak be semmit. Mostanra megtanulták, hogy ne jelentsenek be semmit előre, ami még nincsen megfelelő állapotban ehhez – utalt itt vissza az Alan Wake 2-re, ami ugye sosem jutott túl a játszható demó szintjén, mégis éppen eleget hallottunk róla.

Tehát a Remedy buzgón dolgozik két AAA-kategóriás játékon is, ám ezekről valószínűleg még jó darabig nem fogunk hallani.