A virtuáis valóság nagyon jól hangzik kimondva, de igazándiból nagyon nehéz érzékeltetni, miről is van szó anélkül, hogy az ember egyszer valóban kipróbálna egy erre alkalmas felszerelést. Ha mégis azt szeretnénk, hogy másoknak is átadhassuk kicsit az élményt, akkor a következő videóban látható megoldás kétség kívül egy nagyon jó próbálkozás.

A filmekben használatos greenbox technikát hívta segítségül Marcel Pfister, mégpedig úgy, hogy először rögzített egy felvételt, majd ehhez hozzáadva egy újabb réteget az utómunkálatok során. Ily módon kapjuk meg azt a képet, amit ő Asseto Corsa közben élhetett át egy Oculus Rift DK2 viselése mellett. Kétség kívül nagyon szemléletes, talán az eddigi legjobb próbálkozás a cél elérése érdekében.

Amíg mi látjuk a valódi kormányt és a Marcel kezeit, ő természetesen csak a játékban lévő tartalmat látja. Kicsit tehát mi is belecsöppenhetünk a VR élménybe, képet kapunk arról, hogyan is áll össze egy kerek egésszé, amiről sokunknak még csak olvasni volt lehetősége. Gyaníthatóan ez a kevert valóság technika népszerűvé fog válni, marketing szempontjából sem lehet utolsó szerepe. Megvalósítása nem túl bonyolult, szóval biztosan egyre több ilyennel fogunk találkozni.

Galéria
Kattints a galéria megtekintéséhez!