A FIFA 16, a sorozatban először, nőket is a pályára enged, mégpedig 12 nemzet együttesét irányíthatjuk a jövő héten esedékes játékban, ám az eredeti létszám most, az utolsó pillanatban, 13 fővel csökkent.

Az EA jelentette be, hogy az NCAA kérésre 13 játékost kénytelen volt eltávolítani a játékból. Az észak-amerikai felsőoktatási intézmények sportcsapatai közötti versenyek szervezését és az atlétákat képviselő szervezet magyarázata szerint a szóban forgó játékosok veszélyeztethetik az adott, egyébként az NCAA által elfogadott intézetek sportcsapataiba való bekerülésüket, ha a FIFA 16-ban is szerepelnek. A játékosok csak most kezdik a felsőoktatási tanulmányaikat.

Az EA nem ért egyet a döntéssel, szerintük ugyanis jó előre megbeszéltek mindent a vonatkozó nemzetközi szervezetekkel, ám nem vállalják a kockázatot, így a kanadai csapatból Kadeisha Buchanan, Jessie Fleming, Ashley Lawrence, Janine Beckie, Rebecca Quinn és Sura Yekka digitális mása kimarad, míg a mexikói együttesből Tanya Samarzich, Greta Espinoza, Christina Murillo, Amanda Perez, Emily Alvarado és Maria Sanchez hiányzik majd, illetve a spanyol gárda szurkolóinak Celia Jiménezről kell lemondaniuk.

Galéria
Kattints a galéria megtekintéséhez!