Karen Traviss, a Gears of War 3 írója azt nyilatkozta a Eurogamernek: az Epic tisztában van vele, hogy lesznek, akik csalódnak a játék történetében, lévén az több kérdést megválaszolatlanul hagy.

Gears of War 3 JátékképekGears of War 3 JátékképekGears of War 3 Játékképek

"Soha nem fogsz mindenkit kielégíteni. Mindig lesznek emberek, akik egy Wikipédia-oldalt akarnak tele kész tényekkel, válaszolva minden felvetődő kérdésre. Én viszont olyan háttérrel jövök, ahol egy történet fennmaradó rejtélyei hozzátartoznak a szórakozáshoz. Talán sosem kéne mindent tudnunk, nem tudom. Van viszont pár dolog, ami nekünk már tiszta, de a karaktereknek még nem -- és talán sosem lesz az."

Magyarán a Gears of War egy franchise, és attól, hogy az alaptrilógia lezárult, még nem kell azt hinnünk, hogy az egész sorozatnak vége. Minden bizonnyal lesznek még Gears of War játékok a jövőben, gondoljunk csak a szintén nagy dérrel-dúrral "lezárt" Halóra, amiből jövőre jön a negyedik epizód.

Az Epic egyébként hivatalos megerősítések szerint öt játékon dolgozik, és ebből egyik sem része a céget felhúzó Unreal-szériának.

(A kommentelőket kérjük a spoilerek kerülésére!)