Noha még csak korai hozzáférésben érhető el a Killing Floor 2, a Tripwire Interactive bevezette a játék mikrotranzakciós rendszerét, a Trading Floort, amivel kozmetikai elemeket vásárolhatunk játékon belül. A kínálat ruhákból és fegyverfestésekből áll, amelynek beszerzésére két módunk van: a meccsek végén véletlenszerűen kapunk ezekből, vagy egy kulcs megvásárlásával feloldhatunk egy ládát/USB kulcsot.

A ládák rejtik a ruhákat, amik hat ritkasági kategóriában találhatóak meg (Common, Uncommon, Rare, Exceptional, Master Crafted, Precious), míg a fegyverfestéseket USB kulcsokon találjuk, és ezek is hat kategóriába sorolhatóak, de itt már a festés állapota (Mint, Field-Tested, and Battle Scarred) is közrejátszik. A meccsek végén kapott ingyenes tartalmak az első öt ritkasági kategóriából kerülnek ki, ami azt jelenti, hogy a legszebb és legjobb festésekért fizetni kell. Természetesen cserélgethetjük a skineket vagy akár el is adhatjuk, sőt, az egészet figyelmen kívül is hagyhatjuk, egyik kozmetikai elemnek sincs hatása a játékmenetre, ezek, ellentétben a PayDay 2 megoldásával, nem változtatnak a fegyverek statisztikáin és nem adnak bónuszt a játékosoknak.

A rajongók persze ennek ellenére egy cseppet sem örülnek: a Steam és a subreddit már tele van azzal, hogy a csalódott játékosok a fejlesztőket szidják. Az általános vélemény az, hogy nem lett volna szabad most bevezetni a mikrotranzakciós rendszert, hiszen a játék még kész sincs, erősen hiányos a tartalom terén. A fejlesztők válasza erre az, hogy akárcsak minden más, a játékon belüli piac is olyan, amit be kell építeni, a korai hozzáférés pedig módot ad arra, hogy ezen módosítsanak, ha kell, másrészről pedig az így befolyt összeget a játék további, ingyenes támogatására tudják fordítani -- ez nem volt elég megnyugtató a rajongóknak.

Röviddel azután, hogy bemutatkozott a Trading Floor, elkezdtek szállingózni a negatív értékelések, olyan játékosoktól, akik már több mint 200 órát eltöltöttek a Killing Floor 2-ben, és eddig ajánlották másoknak is a programot. Ennek eddig érezhető hatása még nem volt, a játék átlag értékelése továbbra is Nagyon pozitív.

Galéria
Kattints a galéria megtekintéséhez!