A cseh Warhorse Studios 2011 óta dolgozik az első játékán, ám csak most látták elérkezettnek az időt arra, hogy az utalgatásoknak véget vetve hivatalosan is bejelentsék a projektet. A srácok első játéka a Kingdom Come: Deliverance címet kapta, s ez egy következő generációs szerepjáték lesz, mégpedig a középkori Európában, de nélkülözve a mitológiai lényeket, úgymint a sárkányokat és trollokat, illetve varázslással sem lesz dolgunk -- minden, ami ebben elénk tárul, legyen az harci technika vagy lovas ütközet, annak alapjai a valóságban keresendők.

A játék motorházteteje alatt a CryEngine 3 dübörög, ami belső nézetből egy, a középkor utolsó éveit tükröző nyílt világot mutat be, játékosként pedig óriási csatákban és ostromokban lesz részünk, amik egy nem lineáris történethez kötődnek.

A Kingdom Come: Deliverance a tervek szerint valamikor 2015-ben fog megjelenni PC-re és next-gen konzolokra (Xbox One, PS4). További részletek 33 nap múlva várhatók a hivatalos oldalon kihelyezett visszaszámláló szerint.