A Square Enix Kingdom Hearts című RPG-je a Final Fantasy és a Disney világának olvasztótégelye, melyben összefuthatunk Clouddal, Donald kacsával, Yunával, de akár Jack Sparrow kapitánnyal is. Megjárhatjuk benne Port Royalt, a Büszke Birtokot, vagy Tron digitális világát. A fejlesztés alatt álló harmadik részben pedig tovább bővülhet a paletta, hiszen az elmúlt években alaposan kibővült a Disney repertoárja, miután megszerezte a Marvel és a Star Wars jogait.

Nomura Tecuja, a játék atyja nemrégiben elmondta, hogy eme két népes és népszerű világ egy-egy legendás karakterét, helyszínét szívesen felhasználná a Kingdom Hearts 3-ban, bár nem sok remény lát ennek megvalósulására, ugyanis a Disney nagyon merev, ha figuráinak használatáról van szó.

„Persze, hogy nagyszerű lenne, ha használhatnánk ezeket a licenceket” – mondta a Finalandnak adott interjújában a párizsi Japán Expón. – „De rengeteg szabálya és megkötése van a Disney-nek, így nem dobálhatunk be mindent, amit a közönség akar. Szóval nagyon nehéz a döntés, de készüljetek a meglepetésre, csak várjátok ki a végét.”

Kingdom Hearts: jöhet a Marvel és a Star Wars

Ó jaj... Remélem, hogy csak téves kapcsolás...

Azt is elmondta, hogy a harmadik részben újfent Sorát alakíthatjuk elsősorban, de elgondolkodtak egyéb szereplőkről is, mert a rajongók nagyon szeretnék, ha legalább most, az utolsó számozott epizódban irányíthatnák kedvenc karaktereiket.

A témához tartozik, hogy a széria egyik mellékága, a Kingdom Hearts X (az X ez esetben nem a római 10-es, hanem a chi japán jele) is bétafázisba lép hamarosan, igaz, egyelőre csak Japánban. Ez egy böngészőben futatható RPG lesz, melyről alant láthattok egy játékmenet-videót. Illetve idén szeptember 13-án érkezik a Kingdom Hearts HD 1.5 Remix hozzánk is, amelyben a Kingdom Hearts Final Mix, a Re:Chain of Memories és a 358/2 Days található.

Kingdom Hearts 3 -- Megjelenés: Nem ismert -- Gépigény: Nincs