Pár bétatesztelő Redditen szivárogtatott ki információkat a Skyrim új DLC-jéről, a Dragonbornról. A küldetés bármikor végigjátszható, akkor is, amikor még nem végeztünk a fő sztorivonallal, és azzal a kellemetlen meglepetéssel nyit, hogy megtámadnak bennünket Miraak szektásai, akik a ”hamis sárkányszülöttet” keresik. Holttesteiket átkutatva egy jegyzetre bukkanunk, mely részletesen taglalja feladataikat, s mely nyomon elindulva Windhelmből Solstheimbe utazunk, egy szigetre Morrowind mellett, melyet utoljára a The Elder Scrolls III: Bloodmoonban láthattunk. Az "új" terület Reach méreteivel vetekszik, a küldetés hossza pedig uszkve 10 óra, de volt olyan tesztelő, aki 30 órán át szórakozott vele.



Raven Rockban és Tel Mithrynben vehetünk lovakat, Skaalban pedig csatlakozhat hozzánk egy társ, akivel össze is házasodhatunk. Továbbá Frostmoon Cragban összefuthatunk egy vérfarkas-klánnal, akikkel, ha mi magunk is fertőzöttek vagyunk, beszédbe elegyedhetünk, az viszont nem tiszta egyelőre, hogy adnak-e küldetéseket, és hogy lehet-e hozzájuk csatlakozni. Emlegetnek tovább egy bizonyos vérmedvét is -- bízzunk benne, hogy farkas után újabb csúcsragadozó bőrébe bújhatunk.

Ami a nemesi házakat illeti, a Morag Tong a tesztelők szerint még csak ellenségként van jelen, és nincs nyoma a potenciális csatlakozás lehetőségének. Telvannihoz biztosan beléphetünk, és kapunk missziókat is, hogy kijusson a politikai csatározásokból és hatalmi játszadozásokból.

Természetesen kapunk új sárkányüvöltéseket is: Cyclone, Bend Will, Dragon Riding, Dragon Aspect, Battle Fury... jól hangzanak, reméljük, az erejük sem lesz olyan haszontalan, mint az alapjáték tucatnyi ordítása esetén.

Ennyi hát, amit tudunk, és ez sem hivatalos infócsomag, szóval tessék pletykaként kezelni -- igaz, megerősítést csak a megjelenéskor nyer mindez, az pedig még odébb van. Annyi bizonyos, hogy Morrowind szerepelni fog a DLC-ben, és a sárkányok meglovaglása sem nedves álom többé, ha megvásároljuk a Skyrim tartalmasnak ígérkező kiegészítőjét.