Nagy az isten állatkertje, de sajnos a neten digitális a kerítés. A Starcraft 2 Fragbite Masters Season 3 nevezetű verseny egyik játékosa, a Cascade csapat tagja, Mihaylo “Kas” Hayda igencsak megdöbbentő posztot tett közzé Twitteren, miközben ellenfelével, Madeleine “MaddeLisk” Leanderrel játszott, aki jelenleg a Millenium csapatot erősíti.

madeleine-maddelisk-leander-starcraft-2.jpg

Madeleine “MaddeLisk” Leander

„Meghívást kaptam a Fragbite Masters nevű versenyre” – kezdte beszámolóját Leander az eSporton. „Az első reakcióm az volt, hogy ehhez én nem vagyok elég jó. Azonban nem először hívtak meg esélytelent a versenyre. Ostobaság lett volna nemet mondanom. Esélyt kaptam és igent mondtam. Pár perccel az első pálya kezdete után az ellenfelem pause-t nyomott. Fogalmam sem volt, miért, de mint kiderült, tweetelt. Aztán a játék folytatódott és kikaptam 0-2-re. Amikor véget ért a meccs, megláttam ezt. A tweetet ezzel a szöveggel: hamarosan megerőszakolok egy csajt #fragbitemasters. Az ellenfelem írta.”

Hogy Hayda komolyan gondolta-e posztját, vagy ostoba fejjel csak jó poénnak tartotta, az nem derült ki, na meg nem is érdekes. A verseny szervezői azonnal diszkvalifikálták, elítélve viselkedésért, és felszólították Haydát, hogy kérjen bocsánatot Leandertől.

„Bocs mindenkitől, néha nagyon hülye tweeteket írok, utálom is magam emiatt :( bocsi” – írta Twitteren az „úriember.” „3 napig nem tweetelek, nagyon szégyellem, újra bocsi mindenkitől :( #wannakillmyself”.

mihaylo-kas-hayda-starcraft-2.jpg

Mihaylo "Kas" Hayda