• Eltűnt a Kojima Productions logó a Silent Hills oldaláról
  • A Konami szerint ez a struktúraváltás miatt kellett, de mást nem fűztek hozzá
  • Lehetséges, hogy Kodzsima nélkül készül el a Silent Hills

Kodzsima Hideo és a Konami szakítása alaposan felkavarta az állóvizet, és noha a Metal Gear Solid 5: The Phantom Pain egészen biztosan a mester bábáskodása mellett fog elkészülni, ugyanezt már nem mondhatjuk el a másik nagy játékáról, a Silent Hillsről.

A Gamespot lett figyelmes arra, hogy a játék hivatalos oldaláról eltűnt a Kojima Productions logója, ami nem meglepő módon aggodalomra ad okot, hiszen Guillermo del Toro mellett Kodzsima a másik tervezője a játéknak, nélküle pedig nyilván nem lenne ugyanolyan a projekt.

A logó eltűnésére azt a választ kaptuk a Konamitól, hogy a cég struktúraváltáson ment át, aminek eredményeképpen nem stúdió-, hanem főhadiszállás központú fejlesztést végeznek, ezért nem is szükséges tehát feltüntetni a Kojima Productionst. A logó egyébként a Metal Gear Solid 5 oldalán sem látható.

Úgy tudjuk, hogy Kodzsima decemberig dolgozik együtt a Konamival (mától már nem a vezetőség tagja), ami elég, hogy befejezze a The Phantom Paint, arra viszont már nem, hogy tető alá hozza a Silent Hillst, ami eddig nem kapott megjelenési dátumot, és várhatóan sokára fog elkészülni.