A francia Gameblog portál értesülései szerint a Konami a PES sorozat kivételével leállította minden AAA-kategóriás, tehát nagy költségvetésű játékának fejlesztését. A dolgon különösebben nem lepődtünk meg, miután a cég vezérigazgatója az év elején a mobiljátékokat nevezte meg az ipar és a cég jövőjének, most azonban érkezett egy cáfolat.

„Megígérhetem, hogy nem hagyjuk hátra a Metal Geart, semmi ilyesmit nem teszünk. Tudom, hogy az interneten egyes blogok ezt suttogják, de nem egészen értem honnan szedték ezt. Továbbra is dolgozunk konzolos játékokon és olyan nagy sorozatokon, mint a Metal Gear, a Silent Hill, a Castlevania, a PES és a többi.” -- mondta a Konami terméktámogatással foglalkozó munkatársa az egyik érdeklődő kérdése. Ehhez kapcsolódóan a Konami európai közösségi koordinátora sem adott hitelt a Gameblog portál értesüléseinek.

A pletykák továbbá arról is szólnak, hogy kilépett a Fox Engine vezető tervezője, Julien Merceron, de erről még sem cáfolat, sem megerősítés nem érkezett.

Galéria
Kattints a galéria megtekintéséhez!