Konzolokra jön az első Witcher?

Az első Witcher 2007-ben jött ki és remek játék volt, amit a közel tökéletes második rész követett tavaly -- a The Witcher 2: Assassins of Kings ráadásul Xbox 360-ra is megjelent nemrég, méghozzá majdnem kifogástalan port képében. Sajnos az első rész sosem jött ki konzolra, mert bár a CD Projekt dolgozott egy konverzión, azt végül anyagi források hiányára hivatkozva leállították (minden bizonnyal kellettek az erőforrások a második felvonáshoz).

Nos, elképzelhető viszont, hogy ez az áldatlan állapot hamarosan megváltozik: először egy dán forgalmazónál tűnt fel a The Witcher: Rise of the White Wolf című játék PS3-ra és Xbox 360-ra, most pedig két online boltban is elő lehet rendelni a programot. A CD Projekt Red egyelőre hallgat, de mivel holnapra valami nagy dolog bejelentését ígérték, lehet, hogy ez az egyik előjel.

A konzolos Witcherrel kapcsolatban mi optimisták vagyunk, hisz a második rész portolása is fantasztikus lett (komolyan, a nagy kiadóknak is lenne mit tanulniuk a CD Prokettől -- igazunk van, drága Bethesda?). Bízzunk benne, hogy nincs szó félreértésekről.