Hála Dzséjt kolléga fáradhatatlan munkájának, semmiről sem maradtunk le a The Game Awards 2016 során történtekből. Az már más kérdés, hogy az ott elhangzottak vagy látottak mennyire elégítették ki kíváncsiságunkat, különösképpen a Prey esetében bemutatott képsorok láttán támadhatott hiányérzetünk. Ezen a helyzeten szeretne most változtatni az Arkane Studios, és újfent közel kilenc percnyi, kommentált játékmenet videóval kedveskednek.

A Talos 1 űrállomásán bárhova mehetünk, amerre kedvünk tartja, ebben csak a terep és az állomás védelmi rendszerei, valamint idegen lények akadályoznak minket. Utóbbiak közül a kisebb, pókszerű Mimicek bárminek az alakját felölthetik, a nagyobb Phantomok jóval veszélyesebbek. Legyőzésükhöz azonban nem csak fegyvereket vethetünk be (melyek egyébként ritkaságszámba mennek), hanem különféle Neuromodok segítségével elsajátítható emberi vagy idegen tulajdonságokat és azok okos kombinációit is.

A lőfegyvereken kívül akadnak még trükkös segédeszközeink: a Gloo Cannon valamiféle gyorsan szilárduló habot lő, ami nem csak az ellenfelek szoborrá változtatására, hanem hidak építésére és környezeti veszélyek leküzdésére is használható; a Recycler Charge pedig nem csak ön és közveszélyes, hanem az állomáson fellelhető tárgyak java részét is alkotóelemeikre bonthatjuk vele, hogy aztán például az űrsétához szükséges hajtóművet megépíthessük belőlük.

A játékos kezébe sok szabadságot és kreatív eszközöket ad tehát a Prey, már csak egy jó sztori kell a tetszetős külcsíny mellé, és év játéka díjra is esélyes lehet. Csak győzzük kivárni a megjelenést, mely valamikor 2017 folyamán esedékes.