• A Nemesis háttérsztorijáról mesélt a Capcom egy friss interjúban
  • Egy változtatással összekapcsolták a harmadik és a negyedik részt

Az idei év a Resident Evil 3 remake, 2021 pedig a jelek szerint a Resident Evil 8 jegyében telik majd, már ami a Capcom legsikeresebb sorozatát illeti, sőt, már a 2022-es évre vonatkozóan is hallani híreszteléseket, hiszen állítólag a Resident Evil 4 is megkapja a maga jól megérdemelt (?) újragondolását.

Mindez egyelőre persze nem több pletykánál és spekulációnál, a Capcom azonban most adott némi alapot ezeknek, egy friss interjúban ugyanis - amely annak kapcsán készült, hogy a Nemesis bekerült a Resident Evil Resistance-be - különös változtatásra derült fény a sztorit illetően.

kulonos-valtozas-a-sztoriban-a-capcom-mintha-nem-is-probalna-titkolni-a-resident-evil-4-remake-letezeset.jpg

A Resident Evil 3 és a Resident Evil 4 között korábban semmiféle érdemi kapcsolat nem volt a háttértörténetet illetően, ez azonban most megváltozott, az interjú szerint ugyanis a Nemesis-projekt lényege az volt, hogy mesterséges úton állítsák elő a Plagas parazitát, mely a Resident Evil 4-ben mutatkozott be.

Ez egyébként már korábban is feltűnhetett a rajongóknak, hiszen a remake-ben egy új képességet kapott a Nemesis, mellyel képes megfertőzni a zombikat, hasonló szörnyeket hozva létre, mint a Resident Evil 4 parazitával fertőzött ellenfelei. Most pedig hangsúlyozták, hogy szándékosan idézték meg ezzel a "Plagas-kezelést" kapó Ganadókat, azt szerették volna ugyanis, hogy a rajongók jobban elhelyezhessék a Nemesist a franchise-on belül.

A leírtakból az következik, hogy a Capcom módosítani készül a Resident Evil 4 sztoriján, hiszen ezzel a változtatással már kevésbé állják meg a helyüket az ottani dolgok. Ilyen tekintetben ugyanakkor szorosabbra fűzhetik a köteléket a többi résszel, ami mindenképpen pozitív elgondolás - mindemellett persze azt feltétlezve, hogy valóban lesz remake, amit továbbra se vegyetek készpénznek.