• A LawBreakers egy free-to-play FPS
  • A világvégéből felépült Földön játszódik
  • A csatákban fontos lesz a vertikalitás
  • A játékosok a Law és a Breakers oldala között választhatnak
  • 2016-ban jelenik meg PC-re

Cliff Bleszinski és a Boss Key Productions végre megmutatta, min dolgoznak már több mint egy éve. A minapi teasert egy hivatalos leleplező, élőszereplős trailer követte, amiben felvázolták a világot, plusz némi információval is szolgáltak, hogy minél kevesebb vakfolt maradjon.

Szóval, a 2016-ban PC-re érkező LawBreakers egy free-to-play FPS, amiben a régi világ, a mi világunk elpusztult, miután bekövetkezett a „The Shatteringként” emlegetett esemény. Vagyis egy kormánykísérletnek hála a Hold darabjaira robbant, és ez kis híján kettétépte a Földet. A civilizációnk jórészt elpusztult, de nem kell félni, a LawBreakers nem egy újabb poszt-apokaliptikus világban fog játszódni.

Vagyis mégis abban, hiszen az apokalipszis után járunk, ám a világ, a civilizáció újjáépült. Gravitációs trükkökkel stabilizálták a Földet, míg a romokra poszt-modern épületeket húztak fel. Szóval, világvége ide vagy oda, átvészeltük a dolgot. Ami azt is jelenti, hogy minden mehet a régiben.

Az ember fejlődésére is kihatotó gravitációs anomáliáknak hála a bűnözés új formát öltött, amivel a bűnüldöző szervek új válfaja vette fel a harcot. Az összecsapások immár nem csak horizontálisan, hanem a jetpackoknak és mászó kampóknak hála vertikálisan is folynak. A játékosok választhatnak a Law (törvény) vagy a Breakers (törvényszegők) oldala között, hogy a legmodernebb fegyverekkel (ezek közül egyiknek-másiknak alternatív tüzelési módja is van) tegyék hidegre ellenfeleiket.

Nos, ennyi derült ki első körben, de CliffyB már most megígérte, hogy hamarosan, egész pontosan már holnap kapunk egy gameplay-trailert is.