Két tucat dolgozójától vált meg a Valve a tegnapi nap folyamán. Az első információt a leépítésről Jeri Ellsworth mérnök szivárogtatta ki Twitteren, amikor megüzente, hogy bizony kirúgták. Már ez is elég nagy port kavart a sajtóban, de később a Gamasutra munkatársai kiszimatolták, hogy "valami nagy dolog" történt a cégnél, ami miatt "komoly döntéseket kellett hozni", s melynek folyományaként elküldtek egy rakás Valve-munkatársat. A neves játékipari lap szerint nagyjából 25 fő lehet érintett, de a Valve nem adott ki hivatalos számokat. A Develop megtudta azonban, hogy a kirúgások után Jason Holtman üzlettervező-szakember önként mondott fel a Valve-nél. Gabe Newell, látva a játékosok ijedtségét, az alábbi nyilatkozatot tette az Engadgetnek:

"Több okból kifolyólag sem szoktunk személyes ügyekről beszélni. Most viszont indokolatlanul sok spekuláció indult meg az itt történt események miatt, szóval úgy döntöttem, hogy e szokatlan üzenettel kivételt teszek. Nem, nem lövünk le egy projektet sem. Nem, egyik projektünk prioritásán sem módosítunk. Nem, nem a hardverekről, a Linuxról, vagy valamelyik játékunkról van szó. Nem fogjuk megvitatni továbbá, hogy ki vesz részt a munkában és ki nem."

A fenti kijelentés jogos lenne, ha nem ilyen sok emberről lenne szó, így viszont kicsit kilóg a lóláb. Főleg, hogy nemrégiben azt csiripelték a verebek, hogy a Half-Life 3 fejlesztésével is adódtak gondok, ezért nem jelent még meg a program. Több infónk tehát nincs, bár minden bizonnyal csak idő kérdése, hogy az egyik elbocsátott dolgozó kinyissa a száját.