Derült égből villámcsapásként érkezett a hír, miszerint Ken Levine, az Irrational Games feje jelentősen leépíti stúdióját, melynek a BioShock játékokat, illetve a System Shock 2-t és a SWAT 4-et köszönthettük. A hivatalos oldalon kihelyezett közlemény szerint Levine 15 fő kivételével a teljes csapatát szélnek ereszti, s egy másik, sokkal kisebb stúdiót nyit a kiadó Take-Two támogatásával, ahol új játékaikban főleg a történetmesélésre és az újrajátszhatóságra fognak koncentrálni.

Levine ígéretet tett arra, hogy igyekeznek mindent megtenni annak érdekében, hogy akik hamarosan munka nélkül találják magukat, minél hamarabb talpra tudjanak állani (állásbörze lesz, valamint munkalehetőség a kiadó többi stúdiójánál), ám Levine úgy érzi, hogy mindez elkerülhetetlen, ugyanis másfajta játékokat szeretne készíteni, s ehhez komoly változások szükségesek. „Sok viszonylatban olyan lesz, mint visszatérni a gyökereimhez: egy kis csapattal olyan játékokat készíteni, ami a keménymagnak szól.” -- mondta Levine.

Az még nem világos, hogy az Irrational Games mikor megy át a struktúraváltáson, s azt sem tudni, hogy Levine mikor kezdi meg a következő projektjét, de az legalább biztos, hogy a BioShock: Infinite utolsó letölthető tartalma, a Burial at Sea minden gond nélkül megjelenik

irrational-games.jpg