Röpke egy hónap alatt világossá vált, hogy David Jaffe autós versenyjáték ötlete nem érett meg a megjelenésre. A Kickstarteren célként kitűzött 650 ezer dolláros összegnek még a 10%-át sem érték el ennyi idő alatt. A csúfos eredményeket látva a projekten dolgozó csapat jobbnak érezte beszüntetni a kampányt. A probléma nagy valószínűséggel nem a játék hátterében álló fejlesztőgárda lehetett, mivel a készülő művet az a Michael „Maxx” Kaufman és Mike Arkin támogatta, akik az Interstate '76 munkálataiért is felelősek voltak.

Aki nem tudná, David Jaffe, a God of War, valamint a MotorGun elődjeként számon tartható, hasonlóan elborult Twisted Metal készítője is egyben, aki a Sonynál töltött hosszú éveit követően az indie fejlesztők felé fordult. Jaffe a játék vizuális oldalát tartotta kézben a látványért és tervekért felelős részleg fejeként. Az előzetes gameplay felvételek alapján elmondhatjuk, hogy a MotorGun csupán nyomokban tartalmazott olyan jegyeket, amelyeket a nagytesótól lesett.

Ezek szerint a Twisted Metal az idén nem talál kihívóra, ám elképzelhető, hogy más néven, új gúnyába öltöztetve valahol még találkozhatunk David Jaffe nagyratörő autós terveivel.