A hét meglepetéshíre mindenképpen az, hogy kilépett a Sony Computer Entertainment of America elnök-vezérigazgatója, Jack Tretton. A döntés március 31-től hatályos, lezárva ezzel egy 19 éves pályafutást -- Tretton a Sony észak-amerikai ágának megalapítása óta a vezetőség tagja, s ottléte során az eredeti PS-től a next-gen PS4-ig aktív szerepet játszott a gyártó konzoljainak boltokba bocsátásában, népszerűsítésében és alakításában. 

„A karrierem legjobb időszaka volt az a 19 év, amit a Sony Computer Entertainment of Americával töltöttem. Noha nagyon hiányozni fog a tehetséges csapatom és a rajongók odaadása, izgatottan várom a karrierem következő fejezetét. Szeretném megköszönni a dolgozók, a partnerek és a vásárlók elkötelezettségét a PlayStation név mellett, és persze a rajongóknak is hálás vagyok, hisz segítettek abban, hogy új magaslatokat érjünk el az innováció és szórakoztatás terén az elmúlt két évtizedben. Erős pozícióban hagyom ott a PlayStationt, a jövő pedig csak fényesebb lesz.”

Tretton helyét egy másik veterán, Shawn Layden fogja átvenni, aki 15 éve tagja már a Sony csapatának. A Sony Network Entertainment International egyik alapítója és vezetője, de dolgozott a Sony Computer Entertainment Japan és a Sony Computer Entertainment Worldwide Studios élén is. 

A hivatalos közlemény szerint közös döntés eredménye volt az, hogy Tretton nem hosszabbítja meg a szerződését, az viszont már nem derült ki, hogy miért lépte ezt meg, s mi a terve a jövőre nézve.

jack-tretton.jpg