Lopakodós akciójátékon dolgozik a Trine és a Shadowgrounds sorozatokat jegyző Frozenbyte. A külsőnézetes Shadwenben a címszereplőt alakítjuk, egy bosszúra szomjazó orgyilkos nőt, aki egy árva kislány, Lily követ mindenhová. Ez a kislány lesz az, aki miatt morális döntésre kényszerülünk majd a játék során: megöljük az utunkba kerülő őröket Lily szeme láttára, vagy keresünk valami más módszert a továbbjutásra.

Vagyis minden döntésünknek következménye lesz, márpedig úgy tűnik, abból lesz elég. A készítők elmondása szerint ugyanis a Shadwen a lopakodós játékok gyökeréig nyúl vissza, vagyis nem az arzenálunk, hanem a reflexeink, az időzítésünk és a rejtőzködő képességek fognak számítani. Jókor megállni vagy ugrani, sötétet csinálni, a környezetet és a fizikát kihasználva elterelni, csapdákat állítani, ezek állnak majd rendelkezésünkre a hosszú út alatt.

A Shadwen tehát ígéretesnek tűnik, de a fejlesztők még nagyon az elején, a pre-alfa változatnál járnak, így a megjelenés legközelebb is csak 2016-ban várható PC-re.

Galéria
Kattints a galéria megtekintéséhez!