A SEGA által jegyzett készített Total War: Warhammer igazi újra élesztése volt az ellaposodó Total War sorozatnak. Ez pedig annak köszönhető, hogy a Creative Assembly szakított az eddig megszokott történelmi témával, és a Warhammer világába teljesen megújította a grand strategy atmoszféráját, és a játékelemeit is.

E változtatást pedig nemcsak a sorozat eddigi rajongóinak nyerte el tetszését, hanem teljesen új játékosokat is bevonzott bűvkörébe. Ennek köszönhető, hogy a Total War: Warhammer már a megjelenése negyedik napján rekordot döntött, félmilliós eladási számmal.

Persze nem csak eladásokban lehet mérni egy program népszerűségét, hanem abban is, hogy a játékos közösség mennyire hű és aktív. De mint kiderült, az új Total Warnak ezen a téren sem kell szégyenkeznie, mert jelenleg egészen pontosan 958, rajongók által készített mod érhető el rá a Steam Workshopban. Ezek között találhatunk új textúrákat, töltőképernyőket, nyersanyagokat megváltoztató modokat, illetve olyan mod is akad, amely megnöveli az egységeink méretét, ha ultra grafikai beállításokkal játszunk.