Ugyan valószínűleg még sokáig nem jön tényleges információ a Mass Effect 4-ről -- esetleg egy semmitmondó teaser trailer és néhány kép azért bejátszhat idén --, de a fejlesztés különböző fázisaiba néha-néha bepillantást nyerhetünk, hol pár tweet, hol különböző stúdióképek formájában, amiken akár a játék egy-egy elemét is elcsíphetjük.

Az EA vancouveri stúdiójában ezekben a napokban kezdődtek meg az átvezető animációk felvételeinek rögzítése, egész pontosan a karaktermozgásokat veszik fel ez idő tájt -- erről Ken Thain, az említett videók rendezője tweetelt. Az anyagokat természetesen a mozik világában kifejlesztett, de a játékvilágban is hamar gyökeret vert motion capture-eljárással hozzák tető alá.

Közben két másik fejlesztő is hagyott egy-egy Twitter-üzenetet az ambíciózus Mass Effect 4-gyel kapcsolatban. Az egyik Mike Gamble producer volt, akinek a Bioware Montreal igazgatójával, Yannick Roy-jal együtt sikerült belenézniük a játék aktuális változatába, és szerinte a környezet valami csodálatos lett. Jos Hendriks játéktervező pedig már bőszen nyúzza a beállítási sorozatokon és hibajavításokon átesett Mass Effect 4-et.