A Mass Effect: Andromeda nem feltétlenül lesz egy trilógia kezdete, ennek ellenére egy új sorozatot indíthat el. Mac Walters a Game Informer csapatát erősítő Ben Hansonnal lefolytatott friss beszélgetése során a rajongók fantáziáját megmozgató kérdések sorozatára válaszolt. A mentések megtartásának értelme is felmerült, Walters szerint abból nem lehet baj, ha megtartjuk majd a Mass Effect: Andromeda mentéseinket.

A BioWare jelenleg teljes erejével erre a játékra fókuszál, így a sorozat jövője még kissé homályos. Ők úgy gondolnak a Mass Effect: Andromédára, mint egy sorozat tagjára, de nem úgy gondolnak rá, mint egy három részre darabolt történetet kifejtő trilógia nyitányára. Viszont a játék legfontosabb pontjai, például Pathfinderek, vagy Ryderék, valamilyen formában megjelenhetnek a következő játékban.

Kiderült az is, hogy olyan ütős befejezéssel tervezik zárni a játékot, mint amilyen a Mass Effect 1 vége volt, de annál némileg komplexebb, több variációt megengedő zárást szeretnének. Így egyúttal a Mass Effect 2 végződésre is hasonlítani fog, mivel a játékos cselekedetei alapján fog alakulni a végső konklúzió. A játék 2017-ben fog megjelenni, PC, PlayStation és Xbox One platformokra.