A Double Fine az első Kickstareres gyűjtésével valóságos divatot teremtett, hiszen bizonyította: nagy cégek támogatása nélkül is össze lehet szedni a kellő mennyiségű pénzt egy ígéretes projekt elkészítéséhez. Az eredeti nevén Double Fine Adventure (ma már Broken Age) a kezdeti 400 ezer dolláros célkitűzést alaposan túlszárnyalta, a portál egyik legnépszerűbb projektjévé válva, így mikor a csapat újra a rajongókhoz fordult támogatásért, kíváncsi volt mindenki arra, hogy most mivel álltak elő, s ez fog-e rekordot dönteni.

Nos, a Massive Chalice névre keresztelt új stratégiai játék nem döntött csúcsot, de semmiképpen sem nevezhető sikertelennek -- a szükséges pénz, 725 ezer dollár természetesen gyorsan meglett, a végösszeg pedig 1,2 millió dolláron állt meg. Ez 169%-os túlteljesítés, amivel lehetőség nyílik arra, hogy a játék nagyobb és részletesebb legyen, mint az eredeti tervek szerint, ám azt még nem tudjuk, hogy a srácok mire költik az extra pénzt.

A fejlesztést vezető Brad Muir nem tűzött ki a konkrét többletcélokat, de a közösséggel egyeztetve fogják bővíteni a játékot. Az egyik első kérés egyébként az volt, hogy a játékban azonos nemű karakterek is párkapcsolatba léphessenek.

massive-chalice-map.jpg

Massive Chalice -- Megjelenés: ismeretlen -- Gépigény: ismeretlen