A Halo: Combat Evolved Anniversary kiadása óta röppennek fel a pletykák, miszerint a Microsoft tradíciót csinál a Halók remake-eléséből. Egy ideig mindenki meg volt győződve róla, hogy a Halo 2 Anniversary is Xbox 360-ra jelenik majd meg, most viszont úgy áll a dolog, hogy az Xbox One a célgép, és nemcsak a Halo 2, de a Halo 3 és a Halo 4 is kap egy kurrens újrakiadást.

Ha a Halo 3-ról és 4-ről nem is érkezett másodlagos megerősítés, a Halo 2 Anniversary létezését Master Chief szinkronhangja is tényként kezelte a Gamezone-nak adott interjúja során. Steve Downes így fogalmazott:

"Szerintem nagyon messze vagyunk még a Halo 5-től. Én 2015-ig nem számítanék rá. Amit idén érdemes várni, az a Halo 2 Anniversary kiadása."

Ez talán elég tiszta és egyértelmű kijelentés, nemde? A Halo 2 Anniversary egyébként a fent is linkelt NeoGAF-es szivárgássorozat óta újra a köztudatban van, azóta véli úgy a gamer világ, hogy Xbox One-ra érkezik a játék. A galéria és az adatlap természetesen a klasszikus Halo 2-ből származik.

Galéria
Kattints a galéria megtekintéséhez!