• Javultak a steames értékelések
  • Az friss kritikák előre kerülnek
  • Egy második átlag mutatja, hogy éppen milyen a játék fogadtatása

Mint minden, úgy a Steam felhasználói értékelései sem tökéletesek. Gyakran hamis képet festenek a játékról, az igazság pedig csak akkor derül ki, hogy a vásárló alaposabban beleássa magát az értékelések néha fullasztó tengerébe -- ez változott most.

A Valve frissítette a steames értékeléseket, átláthatóbbá és hasznosabbá téve ezeket.

A változásoknak két nagy pontja van. Az első az, hogy a frissebb értékelések elől tűnnek fel, ami azért jó, mert a megjelenés után változhat egy játék minősége, de az már nem feltétlenül egyszerű, hogy azt ezt taglaló kritikák az olvasók elé kerüljenek, ugyanis a régebbi, hasznosnak ítélet, de addigra már elavult leírások mellett a friss bejegyzések nem tudnak labdába rúgni.

A másik nagy változás ezzel függ össze, a Steam ugyanis most már két átlagértékelést tüntet fel. Az egyik számba veszi az összes kritikát, míg a másik csak azokat, amik az elmúlt 30 napban jelentek meg, feltéve, hogy beérkezett elegendő írás, és hogy az adott játék már legalább 45 napja megvásárolható.

steam-ertekelesek-uj.png

A Tom Clancy's Ghost Recon Phantoms jól mutatja az új értékelési rendszer hasznosságát, a játék átlagértékelése ugyanis többnyire pozitív, a legutóbbi kritikák szerint viszont mostanra vegyes lett a fogadtatás.

Kisebb, de nem elhanyagolható változás, hogy a játékok adatlapján egyetlen gombnyomással megkapjuk a leghasznosabb és a legújabb értékeléseket, most már rendszerszinten feltüntethetjük, hogy az értékelésben taglalt játékot kaptuk-e vagy vettük, illetve nyelvtől függetlenül minden kritikát megnézhetünk.