Többet nem kell azért fizetni, hogy csatlakozhass a Wildstar világához, a program ugyanis mától ingyenesen elérhető. Az MMORPG alig több mint egy évvel az indulása után vált meg az előfizetéses rendszerétől, amit most egy free-to-play modell vált. A csapat azt ígéri, hogy a játék minden tartalmához hozzáférhetünk (pár korlátozás mellett), anélkül, hogy egyszer is ki kellene nyitnunk a pénztárcánkat, de természetesen mikrotranzakciós úton bónuszokat, kozmetikai elemeket és egyebeket vásárolhatunk, sőt az előfizetésünket is megtarthatjuk, további extrák érdekében.

Az új fizetőeszköz az NCoin, amit valódi pénzért vásárolhatunk meg, ehhez kapcsolódóan pedig bemutatkozik a Cosmic Points rendszer is, ami különböző jutalmakat ad, akkor, ha az NCoinnal vásárolunk. Ilyen jutalom egy új ruha, több XP, vagy éppen az ingyenes játékosokat érintő egyes korlátok eltörlése.

A gazdasági rendszer átszabása mellett a fejlesztők javítottak a harcrendszeren, illetve a rúnák és a kraftolás működésén, valamint igazítottak a játékelemek közötti egyensúlyon, hogy igazságosabbak és szórakoztatóbbak legyenek a küzdelmek. Ha mindez felkeltette az érdeklődésedet, akkor irány a hivatalos oldal, ahonnan már tölthető is a kliens -- előbb persze regisztrálni kell, ha még nincs fiókod.